technews.bgИндустрията на смартфоните се насочва към пропастта. Очаква се доставките на

...
technews.bgИндустрията на смартфоните се насочва към пропастта. Очаква се доставките на
Коментари Харесай

Коронавирусът завлича цялата смартфон индустрия

technews.bg

Индустрията на смартфоните  се насочва към пропастта. Очаква се д оставките на умни телефони да се  срутен с 30% в Китай през първото тримесечие. Виновен за това е  коронавирусът, сочи разбор на  Gizchina.

Избухването на ковид в Китай засегна съществено активността на доста компании – освен китайски, само че и задгранични. Към днешна дата 362 души са починали, броят на инфектираните надвишава 17 400, а 487 души са излекувани.

Китайското държавно управление интензивно се пробва да спре разпространяването на вируса в страната. Магазини, заведения за хранене, заводи, търговски центрове и други обекти са или затворени, или работят в стеснен режим през последните няколко дни. Samsung, Apple и Xiaomi затвориха магазините си.

Очевидно е, че всичко това ще се отрази отрицателно на предлагането на смарт телефони при започване на годината. Според неотдавнашна прогноза на Strategy Analytics, доставките на смарт телефони в Китай през първото тримесечие на 2020 година могат да паднат с цели 30%.

Твърди се, че коронавирусът ще забави растежа на Брутният вътрешен продукт и потребителските разноски в Китай. Това, от своя страна, ще се отрази на пазара на смарт телефони в страната през първата половина на 2020 година Очаква се доставките на китайски смарт телефони да паднат с 5% през 2020 година

Китай създава към 70% от смарт телефоните в света. Следователно забавянето в работата на заводите под карантина ще се отрази неподходящо на международните доставки. Това все към момента са „ оптимистични ” прогнози – при изискване, че огнището на ковид бъде погасено в близко бъдеще.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР